New Age – varning

New Age – varning

Kampen mot ondskan är inget vi kan välja bort, även om det vore underbart!  Nej, den bara finns där, hela tiden, hela livet. Satan har sååå många sätt att ”stjäla, slakta och förgöra”  (Joh. 10:10). Ett av dessa är främmande andlighet. Människan har ett inbyggt behov efter Gud vilket gör att vi söker efter andliga värden och upplevelser. Detta känner satan mycket väl till och utnyttjar det effektivt. Han är expert på att kopiera, imitera och förfalska och han erbjuder sökande och längtande människor ett brett utbud av främmande andlighet. Men hans lockande förfalskningar leder endast bort från den Gud som vi längtar till, söker efter och behöver. Tyvärr är det många, många som lockas av och söker i satans utbud. Man uppskattar att cirka en tredjedel av svenska folket  på något sätt har kontakt med dessa främmande källor.

Glad woman and man sitting cross-legged do yoga poses on beach at daytime

Många är okunniga och aningslösa och vet inte att det är en verklig och fungerande andlig värld man närmar sig och ger sig in i. Följderna av det felaktiga sökandet leder till katastrof. Det finns massor av exempel på detta.

Därför vill jag med ett digitalt kompendium ge lite information och varningar för att ”leka med elden”. Detta ämne är så enormt stort och mångfasetterat att det inte går att ge några djuplodande svar och analyser i ett litet kompendium. Syftet är helt enkelt att kort beskriva, förklara och samtidigt varna för några vanliga företeelser inom främmande andlighet.

Det är fritt att använda kompendiet som man önskar. Exempelvis läsa det online, ladda ner det till din dator/telefon eller att skriva ut materialet. Allt för att upplysa och varna för ett av satans högeffektiva metoder med syfte att slå mot och sarga ärligt sökande och längtande människor.

Jag som skrivit kompendiet heter Conny Alpsten. Jag har fått hjälp av Gertrud Storsjö att korrekturläsa texten. Gertrud är mycket insatt i dessa frågor och har skrivit flera böcker i ämnet.

Här finns länken till det digitala kompendiet  https://tidaholmpingst.se/wp-content/uploads/2024/05/New-Age-In-Brief.pdf

Conny Alpsten

Tidaholm

connyalpsten@hotmail.com